Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
wiśnie 50 dag
galaretka wiśniowa
dżem wiśniowy 3 łyżki
śmietana kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik wiśniowy

Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać, dodać do jajek i lekko wymieszać. Ciasto wlać do tortownicy, piec kwadrans w temp. 160 stopni C. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować dżemem, a następnie 2/3 ubitej śmietany. Na wierzchu ułożyć owoce, polać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na pół godziny, udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak