Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budynie śmietanowe 2
mleko 1 litr
truskawki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe z truskawkami

Utrzeć 6 żółtek z kostką margaryny i szklanką cukru, dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Pół ciasta położyć na blachę. Na ciasto ułożyć pokrojone owoce. Na owoce wlać ugotowany budyń. Na budyń położyć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.11.2011 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak