Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny krem z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni bez pestek 40 dag
bulion warzywny 1 litr
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier
pomidor 1
grzanki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny krem z dyni

Miąższ dyni pokroić na kawałki, zalać bulionem, dodać połowę masła. Dusić pod przykryciem, aż kawałki dyni zaczną się rozpadać. Mąkę przesmażyć na pozostałym maśle, zagęścić krem, przyprawić do smaku. Pomidora umyć, zdjąć skórkę, przekroić, wyjąć pestki, miąższ pokroić. Dodać do kremu, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak