Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
sól
pieprz
pieczarki 30 dag
cebula 1
olej
natka pietruszki
zielony makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z mięsem

Mięso opłukać, pokroić na niewielkie kawałki, doprawić. Cebulę posiekać. Pieczarki oczyścić, małe przekroić na pół, większe na kawałki. Mięso wrzucić do garnka na rozgrzany olej, smażyć 5 minut na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, wlać kilka łyżek przegotowanej wody. Dodać cebulę i pieczarki, dusić jeszcze 10 minut, zestawić, przyprawić, trzymać w cieple. Makaron ugotować al dente. Wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 17.06.2012 07:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak