Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z serem twarogowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
jajko 3 szt
mleko według uznania
sól do smaku
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z serem twarogowym

Twaróg mielimy przez maszynkę, solimy i mieszamy z jajkami. Stopniowo dodajemy mąkę i mleko. Gotujemy osoloną wodę, zwilżoną łyżką nakładamy masę formując małe kluseczki i wrzucamy je do wrzątku. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 5 min. Po tym czasie wyjmujemy cedzakową łyżka na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 15.01.2013 08:06
pycha
Milena87 14.01.2013 10:32
pyszne
Ela15 11.01.2012 09:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak