Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier puder 20 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
kakao 1,5 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy czekoladowe

Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną i kakao. Delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyciskać szprycą lub kłaść łyżeczką małe ciasteczka. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 120°C przez 2 godziny. Ja czasami wykorzystuję drobniutkie bezy do dekoracji tortow.Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 19.12.2012 08:53
super
Krzysztof15 18.12.2012 17:52
mniam
daria2911 10.04.2012 21:05
chętnie bym zjadła
Marta1986 19.03.2012 11:36
mniam
magdziorka6 19.02.2012 12:39
pyszne słodkości
Luki 11.01.2012 23:08
super
fasola 26.11.2011 14:44
super przepis, godny polecenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak