Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kura ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
kura 1 sztuka
cebula 1 sztuka
szpinak 1/2 kg
kolendra mielona łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól trochę
masło trochę

Przepis i sposób przygotowania na: kura ze szpinakiem

1: Kurę, cebulę i marchew włożyć do garnka, wlać tyle wody, aby wszystko przykryła.
Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godz., aż mięso będzie miękkie. Wywar odlać do innego naczynia. Szpinak grubo posiekać.Kolendrę i sól z czosnkiem utrzeć na pastę.Do rondla z rozgrzanym masłem lub margaryną włożyć kawałki kury i pastę z przyprawami, smażyć przez 10 min.
Dodać szpinak i smażyć na średnim ogniu przez 10 min., kilkakrotnie mieszając.Doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak