Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z czereśni i porzeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1/2 kg
cukier 15 dag
woda 2 litry
porzeczki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z czereśni i porzeczek

Zagotować wodę z cukrem. Czereśnie i porzeczki opłukać, oczyścić z szypułek. Na wrzący syrop włożyć czereśnie, porzeczki i powoli ugotować, ostudzić, przelać do kompotierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 03.06.2012 12:03
Ciekawe połączenie :)
gottrina 26.11.2011 14:08
lubie taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak