Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 75 dkg
rodzynki 15 dkg
drożdże 4 dkg
jajko 3 szt
mleko 300 ml
masło 15 dkg
cukier 8 dkg
margaryna do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z bakaliami

Drożdze wymieszać ze 150 ml letniego mleka i odrobiną cukru. Wsypać 5 łyżek mąki i wymieszać. Zaczyn odstawić na 15 minut. Resztę mleka wymieszać z mąką i jajkami, cukrem. Do ciasta włożyć masło i zaczyn. Całość wymieszać. Rodzynki umyć, wsypać do ciasta.. Formę wypełnić ciastem, wstawić do piekarnika piec 50mni w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak