Sposób przygotowania

Na początku z mięsem obchodzimy się tak samo jak w przypadku najzwyklejszych na świecie kotletów schabowych:
1. schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i..
2. zaczynamy przygotowywać panierkę. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka, w drugiej mieszamy różne otręby oraz płatki owsiane czy, jeśli wolisz, żytnie.
3. Rozgrzewamy patelnię. Zapanierowane kotleciki ( panierka, jajko, panierka) układamy na goracej patelni i smażymy na złoto albo brązowo, zależy od upodobań kolorystycznych :)

SMACZNEGO!

Pamiętaj o surówce/sałatce! Świeże warzywa nie gryzą! :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    takie kotlety są naprawdę pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !