Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w otrębach i płatkach owsianych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
otręby
płatki owsiane
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w otrębach i płatkach owsianych

Na początku z mięsem obchodzimy się tak samo jak w przypadku najzwyklejszych na świecie kotletów schabowych:
1. schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i..
2. zaczynamy przygotowywać panierkę. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka, w drugiej mieszamy różne otręby oraz płatki owsiane czy, jeśli wolisz, żytnie.
3. Rozgrzewamy patelnię. Zapanierowane kotleciki ( panierka, jajko, panierka) układamy na goracej patelni i smażymy na złoto albo brązowo, zależy od upodobań kolorystycznych :)

SMACZNEGO!

Pamiętaj o surówce/sałatce! Świeże warzywa nie gryzą! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 26.11.2011 13:39
takie kotlety są naprawdę pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak