Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
chleb razowy 2 kromki
czosnek 1 główka
woda 2.5 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany

Buraki myjemy i obieramy,kroimy w plastry układając w kamiennym garnku,zalewamy ciepłą przegotowaną wodą,dodajemy pokruszony chleb i czosnek.Przykrywamy gazą odstawiamy w ciepłe miejsce na 3-4 dni.Przelewamy do butelek zakrecamy,przechowując pózniej w lodówce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak