Sposób przygotowania

Do miski wlać białka i dodając stopniowo cukier ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Po ostudzeniu przekroić na 2 blaty. Galaretki rozpuścić w 3 szkl gorącej wody, odłożyć w chłodne miejsce. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, dodać 2 łyżki wody i zagotować. Budyń wymieszać w 1/2 szkl zimnej wody, wlać do syropu cytrynowego, zagotować, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fiksem, wymieszać z zimnym budyniem. Na jeden blat ciasta wyłożyć 1/3 kremu, na krem ułożyć w odstępach nasączone w likierze biszkopty, zalać tężejącą galaretką, pozostawić do stężenia. Następnie na galaretkę wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim ciastem biszkoptowym, posmarować pozostałym kremem i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na takie skusiłabym sie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    smakowite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    coś dla mnie ,pycha !
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha,uwielbiam takie ciacho
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !