Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z wędzonym boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
boczek wędzony 20 dag
marchewka 1 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z wędzonym boczkiem

Filet z indyka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przeciąć w taki sposób aby powstał płat mięsa. Następnie oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać ziołami i posmarować musztardą. Boczek pokroić w plasterki, ułożyć na mięsie, z jednej strony ułożyć pokrojoną w słupki marchewkę. Mięso zwinąć w roladę i obwiązać bawełnianą nitką. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy i smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do rondla, wlać 1 szklankę wody, dodać bulionetkę i dusić pod przykryciem około 1 godziny. (Sos można zagęścić dodając 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, wymieszanej z 2 łyżkami zimnej wody.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.07.2013 14:49
Genialny pomysł.
mirosława4 01.02.2012 15:55
smaczna
Iwona51
Iwona51 26.11.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak