Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z czekoladą i kokosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
masło lub margaryna 10 dag
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 5 dag
wiórki czekoladowe 10 dag
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
amoniak 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z czekoladą i kokosem

Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z amoniakiem, śmietanę, wiórki kokosowe i czekoladowe, dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać ciasteczka w dość dużych odstępach na blaszce posmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.08.2012 22:13
Muszą być pyszne. Takie ciasteczka lubię- kokos i czekolada :)
Kas2 16.04.2012 21:14
przesmaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak