Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 50 dag
seler naciowy 1 szt
cebula 2 szt
marchewka 3 szt
pomidory 1 opakowanie
czosnek 3 szt
franfuterki 50 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z soczewicą

soczewicę płuczemy gotujemy w osolonej wodzie na małym ogniu odcedzamy czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę kiełbaski kroimy w kawałki i smażymy z czosnkiem cebulę obieramy i kroimy w talarki smażymy na oleju marchewki i selera obieramy myjemy i kroimy wkładamy do cebuli i dusimy do miękkości dodajemy pomidory kiełbaski i czosnek mieszamy z soczewicą doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak