Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy torcik z herbatników

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 25 dag
czekolada deserowa 20 dag
masło 15 dag
śmietana gęsta 2 łyżki
płatki migdałowe 5 dag
rodzynki 2 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 dag
śliwki suszone 5 dag
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy torcik z herbatników

Tortownicę dokładnie wyłożyć folią aluminiową. Do rondla włożyć masło, śmietanę i rozdrobnioną czekoladę, podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Następnie wsypać pokruszone herbatniki, płatki migdałowe, rodzynki, spirytus i pokrojone suszone śliwki. Wszystko dokładnie wymieszać. Łyżką przełożyć masę do przygotowanej tortownicy, wierzch posypać kandyzowaną skórką pomarańczową, przykryć folią i docisnąć. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Następnie zdjąć folię i pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.01.2014 08:54
smaczny przepis
IlonaAlbertos 02.10.2012 15:45
Będę musiała przygotować :)
gosia47-47 26.11.2011 08:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak