Sposób przygotowania

Tortownicę dokładnie wyłożyć folią aluminiową. Do rondla włożyć masło, śmietanę i rozdrobnioną czekoladę, podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Następnie wsypać pokruszone herbatniki, płatki migdałowe, rodzynki, spirytus i pokrojone suszone śliwki. Wszystko dokładnie wymieszać. Łyżką przełożyć masę do przygotowanej tortownicy, wierzch posypać kandyzowaną skórką pomarańczową, przykryć folią i docisnąć. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Następnie zdjąć folię i pokroić.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała przygotować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !