Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić krążki, kiełbasę w plasterki a boczek w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać smalec, wsypać pokrojoną cebulę, boczek i kiełbasę, smażyć aż cebula nabierze złocistego koloru. Następnie dodać przecier pomidorowy, ketchup, odrobinę pieprzu, cukru, wymieszać i gotować przez 10 minut. Do sosu dodać odsączoną z zalewy fasolkę, dokładnie wymieszać i gotować kilka minut, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę kiedyś zrobić taką fasolkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !