Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki, ogórków i sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 1/2 kg
cebula 1 szt
rzodkiewka 5-6 szt
śmietana gęsta 1/2 szkl
koperek 2-3 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki, ogórków i sera

Umyte ogórki pokroić w plasterki, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 10 minut, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Ogórki i rzodkiewki włożyć do salaterki, dodać utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę, posiekany szczypiorek i cebulę. Śmietanę wymieszać z pokruszonym serem twarogowym, przyprawić do smaku, solą i pieprzem, połączyć z surówką, wymieszać, posypać koperkiem. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.04.2013 15:24
Szybko i smacznie przede wszystkim.
olkaaa 25.12.2012 11:46
chętnie zrobię
Motorek 08.05.2012 09:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak