Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK SYPANY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
cukier 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
jajko 5 szt
masło 100 g
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK SYPANY

OBRANE JABŁKA POKROIĆ NA CIENKIE PLASTERKI,UŁOŻYĆ W TORTOWNICY WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM.MĄKĘ,CUKIER,PROSZEK DO PIECZENIA I SZCZYPTĘ SOLI WYMIESZAĆ ZE SOBĄ.MIESZANKĘ POSYPAĆ NA JABŁKA.JAJKA ZMIKSOWAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ, DODAĆ ZIMNE MASŁO STARTE NA WIÓRKI I POLAĆ NA JABŁKA Z MIESZANKĄ.PIEC 60 MIN W TEMP.180*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.11.2011 09:24
super
Emilia22 26.11.2011 09:15
fajny przepis
hanna992 26.11.2011 00:35
mmm pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak