Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jaja 2 sztuki
mleko 1 szklanka
mąka 2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Wszystkie składniki poza jabłkami miksujemy. Jak już uzyskamy gładką masę, dodajemy jabłka pokrojone w kawąłki. Mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy racuchy.
Podajemy polane słodką śmietanką i posypane cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 26.11.2011 09:35
pycha :)
ben-ka 26.11.2011 09:00
lubię takie,robię takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak