Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód pitny 125 ml
cebula 2 sztuki
imbir świeży mały kawałek
gorzka czekolada 2 tabliczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
wino wytrawne 250 ml
tymianek 2 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowy do mięs

Zmieszaj miód i wino ● Dodaj pokrojoną cebulę, tymianek oraz imbir pokrojony w paski ● Zagotuj w małym garnku, aż częściowo zredukujemy płyn ● Gotuj 15-20 minut ● Odcedź ● Przelej do małego garnka ● Dodaj czekoladę w kostkach ● Energicznie mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a sos zgęstnieje ● Wsyp pieprz ● Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak