Sposób przygotowania

Płatki zalewamy gotującą się wodą z mlekiem i zostawiamy do napęcznienia. D jeszcze ciepłych dodajemy mąkę, jajka, masło i mieszamy. Z masy formujemy kluski mokrą łyżką i wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Kluski mają swobodnie pływać i gotujemy je na wolnym ogniu przez 10 min. Smakują okroszone słoniną lub jako dodatek do mleka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe kluchy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe kluchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawe te kluski nigdy takich nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczne i zdrowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczne i zdrowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dla mnie coś nowego
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetne muszą być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !