Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok malinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 5 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok malinowy

Maliny oczyścić i wrzucić do garnka.
Zagotować i dodać cukier. Gotować 30 minut.
Sok przecedzić przez gazę i ponownie zagotować.
Gorący sik nalewać do słoików i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 20.04.2012 12:22
sok malinowy jest najlepsz
rjustysia 09.02.2012 16:11
Bardzo lubię maliny, absolutnie pestki mi nie przeszkadzają :)
ZEWA 08.02.2012 13:37
Jeśli komuś nie przeszkadzają pestki można użyć do naleśników np z serkiem mascarpone.
rjustysia 08.02.2012 13:16
A reszta owoców nadaje się do czegoś? Można z niej zrobić konfiturę czy coś podobnego, czy może są już tylko do wyrzucenia ?
aacaac 22.09.2011 09:11
lubię
anemon 26.05.2011 07:09
U mnie sok malinowy, to podstawa zimowych zapasów.
jasiek 30.01.2011 22:13
idealny na zimę
matii6 18.10.2010 14:42
zdrowy soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak