Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała drobna fasolka 30 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
sól czosknowa Prymat 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka na kwaśno

Fasolę umyć, namoczyć na noc i ugotować w wodzie. Pod koniec gotowania wsypać sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 06.10.2011 09:23
fajny przepis
Tika4444 06.10.2011 09:22
fajny przepis
Tika4444 06.10.2011 09:22
fajny przepis
berys18 04.05.2011 08:09
ciekawy pomysł
szajba2 01.02.2011 16:00
ja tam lubię na kwaśno
rakow2
rakow2 20.10.2010 16:03
byle nie za kwaśno
Barbara55 16.09.2010 15:52
czasem i na kwaśno trzeba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak