Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć na noc i ugotować w wodzie. Pod koniec gotowania wsypać sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    czasem i na kwaśno trzeba
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    byle nie za kwaśno
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ja tam lubię na kwaśno
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !