Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi ze słoika 2 słoiki
szynka konserwowa 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g
kostki rosołowe 2
sok z cytryny
natka pietruszki
sól
pieprz czerwowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w galarecie

Szynkę pokroić w cienkie plastry. Na każdym ułożyć po 2 szparagi i zwinąć w rulon. Żelatynę namoczyć w 125 ml wody. W litrze wrzątku rozpuścić kostki rosołowe, przyprawić do smaku. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Część szparagów z szynką ułożyć w formie i zalać połową ostudzonej galaretki. Drugą część galaretki wymieszać z pieprzem i posiekaną natką. Zalać nią szparagi i wstawić do lodówki, aż stężeje. Zastygnięte szparagi wykroić z galaretą i ułożyć na tacy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.12.2011 09:50
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak