Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody piernikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody waniliowe 1 litr
brązowy rum 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
czekolada starta
konfitura wiśniowa
pierniczki pokruszone szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: lody piernikowe

Lody lekko roztopić, przełożyć do metalowej miski, zmiksować z rumem, przyprawą, pokruszonymi ciastkami. Miskę wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Nałożyć lody do miseczek, posypać startą czekoladą. Podawać z konfiturą wiśniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak