Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
gorzka czekolada 20 dag
mleko skondensowane niesłodzon 150 ml
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Rozbić jajka, rozdzielić białka i żółtka, białka włożyć do lodówki. Pokruszoną czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzoną wymieszać z żółtkami na gładki krem. Mleko skondensowane ubić, połączyć z czekoladą. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, połączyć z kremem. Nałożyć do pucharków, wstawić do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak