Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1
piwo 1 butelka
kminek
Czosnek suszony Prymat w młynku
pieprz
sól
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony w piwie

Kurczaka myjemy, a później osuszamy i smarujemy przyprawami : przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą, mielonym czosnkiem, kminkiem. Kurczaka najlepiej odstawić do lodówki na dwie lub trzy godziny. Butelkę z piwem myjemy, a później nabijamy na kurczaka. Tak nabitego kurczaka pieczemy przez około niecałą godzinę w 180 stopniach. W czasie pieczenia dobrze jest polać kurczaka piwem, które wypłynęło z butelki. Gotowego kurczaka kroimy i podajemy do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 30.11.2011 10:37
extra
pioge7 26.11.2011 08:31
super
sylwia / sytofala 25.11.2011 22:19
uwielbiam:) pieczesz go na stojąco , oczywiście ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak