Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwykła zapiekanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drożdże 10 dag
oliwa 1/2 łyżeczki
woda 1/3 szklanki
mąka 1 szklanka
ser żółty
pieczarki 10
ketchup
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zwykła zapiekanka

Drożdże, mąkę, szczyptę soli, oliwę, wodę dokładnie mieszamy razem. Ciasto odstawiamy na chwilę. Odstawione ciasto dokładnie ugniatamy i formujemy na zapiekankę. Ciasto na zapiekankę pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Musimy uważać, żeby ciasto nie przypaliło się. Pieczarki myjemy i kroimy w nieduże kawałki i. Na patelni podsmażamy pieczarki. Ser żółty trzemy na tarce. Upieczone ciasto na zapiekankę smarujemy dokładnie ketchupem, a później dajemy na nią pieczarki i całość posypujemy na koniec serem żółtym. Zapiekankę dajemy jeszcze na chwilę do piekarnika, żeby ser żółty dobrze stopić się. Na koniec gotową zapiekankę możemy jeszcze polać ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 12.12.2011 08:57
uwielbiam takie
pioge7 26.11.2011 08:31
lubię
1j1o1l1a1 26.11.2011 00:46
zwykła...najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak