Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka warstwowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 głowa
szynka 10 dag
rzodkiewki 1 pęczek
pomidory 10 dag
bazylia
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka warstwowa

Sałatę opłukać, osuszyć i rozłożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć szynkę pokrojoną w paski, na szynce pomidory pokrojone w ćwiartki i rzodkiewki pokrojone w plasterki. Posypać startym serem żółtym. Całość oprószyć solą i pieprzem, polać sosem przygotowanym z majonezu i jogurtu, posypać bazylią i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.11.2013 21:47
dobry pomysł
IKrakowianka 15.08.2013 18:23
efektowne są takie surówki
Agnik 06.09.2011 19:55
super
Iwusia 11.07.2010 12:57
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak