Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 6
cebula 1
gęsta śmietana 3 łyżki
śmieżo zmielony pieprz
jabłka 2 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie z jabłkami

Płaty śledziowe osączyć z oleju, pokroić w poprzek na paski 1,5 cm. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko i cebulę wymieszać ze śmietaną i pieprzem. Śledzia wyłożyć na półmisek i przykryć masą cebulowo-jabłkową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak