Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kapelusze borowików

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze suszonych borowików 12
Bulion grzybowy 1 kostka
mąka pszenna 1/3 szklanki
sklarowane masło

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kapelusze borowików

Kapelusze moczyć w gorącym bulionie przez godzinę. Osączyć, panierować w mące i smażyć na małym ogniu na rozgrzanym maśle. Podawać do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak