Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wieprzowina 40 dag
jajko
cebula
masło 1 łyżeczka
skórka z połowy cytryny
ryż 10 dag
kajzerka
czosnek 1 ząbek
banan 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z bananami

Ryż ugotować. Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Wyrobić z mięsem, jajkiem, kajzerką i skórką z cytryny. Dodać ryż, połączyć, przyprawić. Z mięsa uformować prostokąt, ułożyć obrane banany, zalepić mięsem. Pieczeń ułożyć w natłuszczonej formie. Posypać bułką tartą i bakaliami. Piec 45 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak