Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso mieszane 1/2 kg
pieczarki 25 dag
kajzerka
mleko 1/2 szklanki
cebule 2
czosnek 1 ząbek
jajko
posiekany koperek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami

Pieczarki obrać, pokroić. Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, poddusić, doprawić do smaku. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso wymieszać z kajzerką, jajkiem, bułką tartą, pieczarkami, koperkiem. Doprawić do smaku. Mięsem napełnić wąską formę. Piec 50 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak