Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 40 dag
cebula
jaja 2
śmietana 12% 200 ml
sól
pieprz
olej
bakłażan
natka pietruszki 2 łyżki
ryż ugotowany 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany ryżem

Bakłażany przekroić na pół, usunąć miąższ. Osolić, odstawić na pół godziny. Opłukać, osuszyć. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Wyrobić z mięsem, ryżem, jajkami i natką, przyprawić. Masą napełnić bakłażany. Ułożyć w posmarowanej olejem formie. Piec 40 minut w temp. 180 stopni C. Piec 40 minut w temp. 180 stopni, podlewając wodą. Wlać śmietanę, posypać oregano. Zapiekać jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak