Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający forszmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
udka 3
włoszczyzna
ogórki konserwowe 4
papryka konserwowa 10 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
majeranek
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający forszmak

Udka i pokrojoną włoszczyznę zalać wodą, ugotować rosół. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć pokrojoną paprykę i ogórki. Oddzielnie usmażyć pokrojone pieczarki. Mięso z udek pokroić, ponownie włożyć do rosołu. Dodać podsmażone warzywa i pieczarki oraz przecier. Gotować kwadrans. Zagęścić zasmażką z mąki, zagotować i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak