Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym rosołem i chwilę gotować, aż do zgęstnienia. Zdjąć z ognia. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną, dodać kilka łyżek sosu, polączyć z resztą sosu i wymieszać. Doprawić solą czosnkową, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do drobiu, białego mięsa i gotowanych ryb.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    rosół z rybami?
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    sos
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobry sos to podstawa
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ja wolę bez sosu
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszny napewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !