Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
margaryna 20 dag
cukier 1/5 szkl
jajko 4
mleko 3/4 szkl
cukier wanilinowy
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i ucierać do uzyskania puszystej masy. Masę połączyć z mlekiem Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Resztę ciasta wymieszać z kakao i wylać na wierzch jasnego ciasta. Piec około 45 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 26.01.2013 20:17
pycha
aisza1 05.12.2012 10:45
apetycznie wygląda
Krzysztof15 07.08.2012 18:35
smacznie wyglonda
Luki 12.02.2012 12:24
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak