Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka brzoskwiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mus brzoskwiniowy 1 słoik
brzoskwinie 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
śmietana kremówka 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
starta czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka brzoskwiniowa

Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić, ułożyć w pucharkach. Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Gdy zaczną tężeć, dokładnie wymieszać z musem brzoskwiniowym. Napełnić pucharki z brzoskwiniami do 3/4 wysokości. Żelatynę namoczyć, rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrami, połączyć z żelatyną. Śmietanę rozłożyć w pucharkach. Udekorować owocami i posypać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak