Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować. Pora opłukać, przekroić wzdłuż i pokroić w pół plastry. Z cykorii usunąć gorzki głąb, umyć i drobno poszatkować. Ogórek zielony obrać, umyć i pokroić w plastry. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski. Kapustę i cykorię skropić sokiem z cytryny. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszać razem i posypać serem żółtym. Olejem zalać czosnek przepuszczony przez praskę, dodać bazylię do smaku doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zaprawę wymieszać i polać sałatkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !