Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po chińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 4 szt
ser żółty 15 dag
olej 4 łyżki
curry 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po chińsku

Mięso pokroić na kawałki. Następnie delikatnie tłuczkiem rozbić. Z oleju, przyprawy curry, rozdrobnionego czosnku i soku z cytryny przyrządzić marynatę mieszając wszytko dokładnie. Mięso wstawić do przygotowanej marynaty na około dwie godziny. Ser żółty zetrzeć na race o drobnych oczkach. Mięso układać na ruszcie, posypywać serem. Piec tak długo, aż ser choć trochę się stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak