Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
ziela angielskiego Prymat 2 zearna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kaszą

Umyte mięso kroimy w kostkę, prószymy mąką i smażymy na tłuszczu. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę. Następnie dolewamy wody tyle, żeby przykryło mięso, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Na koniec podprawić mąką wymieszaną z wodą. Podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 26.11.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak