Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk kołecki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 3 szt
papryka 4 szt
majeranek
Czosnek suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk kołecki

Przygotować mięso wołowe. Pokroić je na w miarę drobną kostkę. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Odstawić na około 20 minut. Cebulę oczyścić. Paprykę pokroić po długości, na plastry. Boczek również pokroić w plastry. Cebulę pokroić na kółka. Nabijać wszystko na szpadki na przemian: najpierw boczek, mięso, cebulę a na koniec paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.05.2012 07:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak