Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa neapolitańska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa 50 dag
makaron 10 dag
masło 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
ser żółty 10 dag
koper
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zupa neapolitańska

warzywa wyczyścić, pokroić je w drobną kosteczkę. Wrzucić wszystko do osolonej wrzącej wody. Wymieszać i chwilę pogotować. Do tego wrzucić łyżkę masła i wsypać trochę cukru. Pogotować tak z 15 minut. Do tego wsypać makaron. Wszystko razem gotować 10 minut. Ściągnąć naczynie z ognia i wlać śmietankę. Ser utrzeć i również wsypać do zupy. Na koniec udekorować posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.05.2012 07:10
mniam
jolanta19 27.11.2011 15:31
może być dobra
kriso 27.11.2011 12:19
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak