Sposób przygotowania

Rybę należy oczyścić i pokroić w dzwonki.
Posolić i popieprzyć.
Obtoczyć w mące i usmażyć.
W międzyczasie należy wszystkie składniki na zalewę zagotować.
Smak zalewy zależy od upodobań, jeżeli jest za kwaśna można dolać wody.
Sól i cukier do smaku.
W dużym słoiku układamy usmażone karpie i zalewamy gorącą zalewą.
Zakręcamy słoik i przechowujemy w zimnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    coś dla mnie
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Robię podobnie, tylko z zalewą zncznie słabszą.Pyszna rybka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    fajne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !