Sposób przygotowania

Upieczony biszkopt (przepis znajdziecie na stronce) studzimy a nastepnie przekrawamy tak by otrzymac 3 blaty. Ponczujemy np. sokiem z brzoskwiń. Wcześniej przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową wg instrukcji na opakowaniu z tym że dajemy 400ml wody. Galaretke studzimy tak aby lekko stężała.
Śmietanke ubijamy ze śmietanfixem, pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Dodajemy stężała galaretkę i delikatnie mieszamy. Przekładamy biszkopt: ciasto, masa śmietankowa, dżem, ciasto itd i dekorujemy wedle uznania. Pozostawiamy w lodówce przynajmniej na 3 godziny.
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !