Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretki i truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 6 sztuk
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
woda 1/2 litra
truskawki 60 dag
mleko 1 szklanka
margaryna palma 3/4 kostki
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretki i truskawkami

Białka ubić na gładko. Dodać cukier. Następnie żółtka. Łyżką wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do tego wmieszać tez cukier wanilinowy. Piec w temp. 180 st. C przez 25 min. Zrobić masę: ugotować budyń w odrobinie mleku. Zagotować resztę mleka. Jak się zagotuje zalać to budyniem i mieszać. Odstawić do stygnięcia. Jak ostygnie utrzeć margarynę i dawać po łyżce tego budyniu i ucierać. Nałożyć na zimny biszkopt.
Zagotować wodę. Wsypać galaretki. Odstawić do wystygnięcia. Ułożyć turkawki na masie i zalać zimną tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 04.09.2011 10:40
super
malaczarna23 19.06.2011 08:52
pyszny
IlonaAlbertos 13.02.2011 11:37
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak