Sposób przygotowania

Gorąca wodą sparzyć pomidory, a następnie obrać ze skórki. Pokroić w ósemki i włożyć do rondla. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić i włożyć do pomidorów. Goździki, tymianek, rozmaryn, liść laurowy zawinąć w kawałek gazy, związać i włożyć do pomidorów. Dusić na małym ogniu do uzyskania gęstego piure. Przyprawy wyjąć, a resztę zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Sos można podawać z makaronem, mięsem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    jest smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !